Focus Flits 65 / 1

Webeditie

kfsa logo

 

Foto voorpagina Flits

De foto op de voorpagina van deze Flits is ons logo. Geïnteresseerde leden mogen steeds een of meerdere foto's doormailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor opname in een volgend nummer.


Verslag statutaire vergadering 14/02/2015

Aanwezig

Van Hees Etienne - Janssens Theo – De Meulder Gerda – Corluy Leo en Lieve – Corluy Wim en Anne-Mie, Van Beneden Henri en Selma – Geysels Leo – Verheesen Werner – Jos Meubis en Marleen - Francis

De voorzitter opent de vergadering om 14u30 en leest ons het jaaroverzicht van 2014 voor. Tijdens dat jaar hebben wij verschillende activiteiten gedaan en twee gastsprekers ontvangen. Wij deden de jurering voor het nationaal salon en de tentoonstelling. Regelmatig werden bijeenkomsten bijgewoond voor KAVF en FGA. Wij hadden onze jaarlijkse uitstap naar Tessenderlo en individuele activiteiten van onze leden. Aan fotografie werd minder aandacht besteed wegens het organiseren van het nationaal salon. Ook gaven wij onze medewerking aan verschillende manifestaties in Antwerpen Centraal en daar buiten.

Na het overzicht meldde de voorzitter dat het nationaal salon 2016 georganiseerd wordt door Brussel.

Dit jaar was voorzitter uittredend en herverkiesbaar en werd met handgeklap terug verkozen.

Verder wenste Collet Thierry als secretaris te stoppen. Gezien er slechts één kandidaat, Van Beneden Henri, zich had opgegeven werd deze unaniem aangenomen.


Brabo

Zij die nog foto's willen inleveren voor Brabo (40 x 50) moeten dit ten laatste doen op 19/03.

Uitstappen

De jaarlijkse uitstap naar Tessenderlo is gepland op 18/07.

Er werd in het rond gevraagd naar voorstellen voor een uitstap, waarop nog geen ideeën werden geuit. Deze zijn nog steeds welkom.

Na de vergadering omstreeks 16u00 werd de avond verder gezet met een gezellig samenzijn aan de Breugel tafel. Wij danken Theo en Gerda voor de fijne organisatie en de ter beschikkingstelling van hun feestzaal. Ook Anne-Mie verdient een pluim voor het lekkere dessert.

Antwerpen 14 februari 2015
Van Beneden Henri
Secretaris Koninklijke Focus Spoor Antwerpen


 Nationaal fotosalon van onze club in 2015 

Ons fotosalon van 2015 organiseren we op 7 en 8 november.

  • Inleveren foto's voor deelname tegen 15 oktober, titels liefst op 1 oktober al mededelen.
  • Keuze van het formaat is vrij. Bedoeling is om per lid een paneel ter beschikking te stellen.
  • De club beschikt over kaders van de formaten 30x40, 40x50 en 50x70, andere formaten moet je zelf regelen.

 Voorstelling lightpainting op 5 maart:

Ludo Van De Ven gaf ons die avond een voorstelling wat je zoal kan doen met lightpainting.

Hij toverde vele creaties op zijn camera. Hiervoor gebruikte hij kleine en grote led lampen, slingers uit de kerstboom. Voor enkele demo's had hij de hulp van Chinese vrijwilligers, zijnde Rik Wouters en Leo Geysels. Beide hebben het beste van zich laten zien. Om deze voorstelling optimaal te benutten wordt verwacht dat elkeen één of meerdere digitale beelden kan tonen op 2 april. Deze worden dan besproken.

Salon Fotorail Brussel

Dit gaat door op 17, 18 en 19 november 2015.


Agenda

Donderdag 2 april

Elkeen brengt zijn werken mee omtrent lightpainting. Deze worden dan algemeen besproken.

Donderdag 16 april

Inleveren foto's voor deelname aan tentoonstelling in Profondevile (Namen) tegen 18u15. Nadien als het weer het toelaat gaan we en stapje buiten zetten naar het MAS. Je bewerkt je foto's thuis en brengt er vijf mee op 4 juni.

Donderdag 30 april

Er is geen club op deze dag.

Donderdag 7 mei

Op vraag van enkele leden zal Ludo Van De Ven een aantal korte DVD laten zien omtrent de basistechnieken van de fotografie. (Diafragma, sluitertijd, enz). Als afsluiter heeft hij nog een DVD die voor elkeen goed van pas kan komen voor het maken van foto's voor een salon.

Donderdag 21 mei

Bedoeling is om die avond gezamenlijk het station in te trekken zodat elkeen 4 foto's kan trekken van één bepaald onderwerp. Die je dan thuis bewerkt en laat zie op 4 juni.

Donderdag 4 juni

Ieder brengt zijn foto's van het MAS en het station mee die we gezamenlijk bespreken.

Donderdag 18 juni

Bestuursvergadering

Donderdag 1 oktober

Tegen deze datum graag al de titels van je foto's voor ons salon.

Donderdag 15 oktober

Bestuursvergadering met de dames voor planning van het salon. Tegen deze dag ook je foto's voor het salon inleveren a.u.b.

 

Deze site gebruikt cookies voor een betere functionaliteit